zondag 20 november 2011

Voorbeeld Bezwaarschrift Gemeente Eindhoven


Aan de bewoners van de Bergen de Bergen, Eindhoven, 17 november 2011
Zoals u in het Eindhovens Dagblad van 11 november hebt kunnen lezen, heeft de stichting Trudo (hierna Trudo) op 3 november 2011 een ontheffings vergunning van het bestemmingplan gekregen voor het pand Anna van Egmondstraat 1 (hierna AvE1).  Trudo gaat het pand nu snel in gebruik nemen om er 5 ex-gedetineerden in te huisvesten. Als buurt bewoners willen wij u graag op de hoogte stellen van de situatie en de mogelijke acties die u kunt ondernemen.
Wat is er inmiddels gebeurt
In oktober zijn wij met een petitie tegen project AvE1 bij omwonenden langs geweest. Meer dan 80% van de ondervraagden hebben de petitie getekend en in totaal zijn er meer dan 150 handtekeningen opgehaald. Hiernaast zijn er nog een groot aantal brieven van bewoners direct aan de Gemeente gestuurt. Voor alle duidelijkheid, de buurt staat achter het concept van reŃ—ntegratie, maar niet achter het project van Trudo, onder andere omdat AvE1 niet over een buitenplaats of tuin beschikt en omdat er geen 24 uurs begeleiding komt. 
De petitie met de handtekeningen zijn door de Klankbordgroep AvE1 aan de wethouder voor Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie van de Gemeente Eindhoven, mevrouw Mary Fiers, en de verantwoordelijke binnen de administratie van de Gemeente Eindhoven overhandigd. Tijdens het gesprek met de wethouder op 21 oktober bleek dat ze haar beslissing al had genomen en niet geĂŻnteresseerd was in de mening van de buurtbewoners. Ook wilde zij haar motivatie of redenen waarom ze dit heeft goedgekeurd, niet bekend maken. 
Ze hecht ook geen belang aan afspraken met betrekking tot de bewoners over de dagbesteding en de begeleiding ervan.
Op initiatief van de Klankbordgroep AvE1 is de vergunningsaanvraag van Trudo voor AvE1 op de agenda van de buurtbijeenkomst van 3 november gezet. Deze buurtbijeenkomst was georganiseerd door Koepel de Bergen. Er ontstond een felle discussie met de heer Gied Alfrink (vertegenwoordiger van de Gemeente EIndhoven). De dag erna ontvingen we de brief van de Gemeente dat zij echter al op 2 November de vergunningsaanvraag hadden goedgekeurd. Wij vinden het een slecht voorbeeld van burgerparticipatie om buurt bewoners zo in het duister te laten tasten. Het eerdere gebruik van het pand AvE1 als zorghotel was al niet in overeenkomst met het bestemmingplan. De Gemeente heeft destijds (in 2006) Trudo een afwijzing gestuurd. Trudo heeft toen het zorghotel Anna daar “illegaal” geplaatst. 
Wat kunt u als bewoners van de Bergen doen
Nu burgemeester en wethouders de vergunningsaanvraag hebben goedgekeurd, heeft u de mogelijkheid om:
1 U kunt gebruik maken van de bijgeleverde brief om zelf bezwaar te maken bij de Gemeente Eindhoven.
2 Heeft u een rechtsbijstandverzekering, laat dan aub via uw verzekering / advocaat bezwaar maken
tegen deze goedkeuring van de Gemeente Eindhoven.
Als Trudo binnen de gestelde termijn van 6 weken toch ex-gedetineerde in het pand plaatst, dan kunt u een voorlopige voorziening aan vragen om dit alsnog tegen te gaan. Een voorlopige voorziening kunt u aanvragen bij de voorzieningenrechter in Den Bosch: Arrondissementsrechtbank Den Bosch, Postbus 70584, 5201 CZ 's-Hertogenbosch. 
Bent u eigenaar van een huis/woning in de omgeving van AvE1 en denkt u dat deze beslissing zal lijden tot vermindering van de waarde van uw woning dan kunt u een beroep doen op planschade. 
Stuur uw bezwaarbrief binnen 6 weken dus uiterlijk voor 13 december 2011 naar de Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Eindhoven.


Eindhoven, 21 November, 2011 
Aan de Burgemeester en Wethouders van Eindhoven
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Gemeentelijk zaaknummer: 11/1718
Geachte Burgemeester en wethouders van de Gemeente Eindhoven,
Via deze brief teken ik bezwaar aan tegen uw besluit om Trudo een vergunning te verlenen en zodoende 
bewoning door 5 ex-gedetineerde mogelijk te maken in het pand aan de Anna van Egmondstraat 1 te Eindhoven. 
Dit zijn voor mij de belangrijkste overwegingen om bezwaar te maken tegen uw besluit:
Wij verzoeken u alsnog deze vergunning tegen te houden en Trudo te melden dat zij een betere bestemming voor 
het pand moeten zoeken.
Met vriendelijke groeten,
Naam  Handtekening





Adres en Postcode


Geen opmerkingen:

Een reactie posten